HENNAHOF

Nieuwsbrief Keim

Gepubliceerd op: 31 juli 2022

Beste leden van de bewonersvereniging Klein India,

Het bestuur heeft voor alle leden een aantal vragen gesteld over KEIM muurverf aan de KEIM SPECIALIST. Ook is gevraagd of de leden een korting kunnen krijgen als zij bij de KEIM SPECIALIST KEIM muurverf bestellen.
Hier volgen nu de vragen en de ontvangen antwoorden. Aan het eind vind u informatie over de kleuren die gebruikt zijn in ons project. Alle informatie gaan wij ook plaatsten op de website die op dit moment vernieuwd wordt.

Welk type KEIM is aan te raden voor ons project.
Uit navraag bij KEIM Nederland blijkt dan er KEIM Soldalan en KEIM Royalan is gebruikt in de Regenboogbuurt. Soldalan ME is niet mogelijk in de gebruikte kleuren.

Wat moeten wij doen als voorbereiding voor de nieuwe laag wordt aangebracht.
Voordat er een nieuwe laag wordt aangebracht verwijderd u eerst mogelijk vet met een ontvetter en spuit de gevel af met een hogedrukreiniger op maximaal 20 bar. Al het vuil, algen, mos, schimmels en loszittende delen moeten verwijderd zijn. Een mos en algenreiniger is te koop bij lokale bouwmarkt. Heeft u niet de beschikking over een hogedrukreiniger en ziet de gevel er op het oog schoon uit, probeer dan in ieder geval de gevel af te borstelen met water.

Hoeveel lagen worden er geadviseerd.
Eén laag is voldoende om de gevel bij te werken, meerdere lagen mag altijd.

Moet het materiaal verdund worden
De verflaag wordt onverdund aangebracht op een bestaande keim laag.

Hoe breng je een nieuwe laag aan.
Dit wordt uitgebreid uitgelegd in dit artikel https://www.keim-specialist.nl/adviezen/werkwijze-buitenmuur-verven/ het eigenlijke verven gaat met een roller in combinatie met een blokkwast.

Hoe lang duurt het drogen.
Drogen duurt 12 uur afhankelijk van de omstandigheden als temperatuur / wind / zon / luchtvochtigheid.

Bij welke weersomstandigheden heb je het optimale resultaat.
Nooit bij regen, harde wind, in de volle zon of op een natte ondergrond verven. Ook warmte is niet optimaal. Tijdens het aanbrengen en drogen mag de ondergrond- en de omgevingstemperatuur niet onder 5ºC te komen.

Hoe lang is de kleurgarantie.
Kleurgarantie is 20 jaar

Delen liggen in felle zon, delen in schaduw.
Maakt voor de kleurgarantie niet uit, de gebruikte pigmenten zijn niet onderhevig aan UV straling.

.Hoe lang voor toekomstige herhaling nodig is.
 Onderhoudsintervallen liggen tussen de 12 en 15 jaar.

Garantie
KEIM geeft garantie op de kleur. Garantie op het resultaat is sterk afhankelijk van hoe de verf is aangebracht. Was de ondergrond goed schoon, droog en daadkrachtig op het moment van aanbrengen, hoe zat het met de vochtigheid enz. Hier geeft KEIM geen garantie op.

Hoe tussentijds schoonhouden / onderhouden.
De droge gekeimde ondergrond licht afborstelen met een zeer zachte borstel en/of bezem. De bedoeling hiervan is om eventueel los aanhangend vuil te verwijderen. Probeer nooit hardnekkig vuil te verwijderen door harder te vegen, de kans bestaat dat de verflaag mechanisch beschadigd wordt en dat dit in het geval van donkere kleuren zichtbaar zal blijven. Vervolgens de gevel ruim afspoelen (onder lage druk), gebruik het liefst lauw leidingwater (KEIM verf nooit borstelen in natte toestand). Eerst van onder naar boven en daarna naspoelen van boven naar beneden. Eventuele alg aangroei op delen van de gevel die niet of nauwelijks zon krijgen, behandelen met een alg en mos verdelgend preparaat. https://www.keim-specialist.nl/adviezen/onderhoud-bij-keim-verf/

Prijs per m2. Alleen levering of inclusief aanbrengen.
Voor het bijwerken (1 laag overschilderen) van een gekeimde muur is in de regel 0,25 kg KEIM per m2 nodig. De prijs van KEIM verf is sterk afhankelijk van de kleur (gebruikte pigmenten). Hieronder een tabel met de kosten per m2 per kleur, per product.


Beide producten zijn toepasbaar op een bestaande KEIM verflaag.
Prijzen zijn voor de materialen, het uitvoeren van de werkzaamheden kunt u of zelf doen of uitbesteden. Een lokaal schildersbedrijf dat ervaring heeft met het keimen van gevels is https://flevopainting.nl

Is leden korting mogelijk.
Op de losse bestellingen kunnen wij een korting van 10% geven. Bestellingen dienen dan per mail of telefonisch doorgegeven te worden.

Meer informatie

Volg Ons

U kunt ons via de ikoontjes beneden ook volgen op Social Media.